Як Наталка Денисенко в Чернігові приміряла образ баби Палажки

Администратор 2024-09-16 22:44:45 Интересное 30

А де ж Наталка Денисенко? Гадаю, чернігівці, котрі завітали на виставу «Наші Кайдаші» в Чернігові, не один раз ставити собі та й одне одному це запитання. Впевнена: багато хто прийшов на цю виставу саме заради неї. Наша Наталка Денисенко (кажу «наша», бо вона родом з Чернігова, тут живуть її батьки) – зірка сучасного українського кіно, зваблива красуня, відома широкому колу шанувальників за серіалами «Кріпосна», «Папаньки», мінісеріалом «Дівчата», постійна героїня світської хроніки, авторка проєкту «Наталка-читалка» (він збирати кошти для реабілітації поранених військових).

Впевнена, що мало хто одразу впізнав Наталку Денисенко в році побожної й водночас такої емоційної, навіть запальної баби Палажки. І саме тому, як вона зізналася в розмові з нашою кореспонденткою, вона на неї й погодилася. Бо їй було цікаво зіграти не чергову «сексі-красуньку», а саме такий яскравий і не притаманний для неї образ.

Як Наталка Денисенко в Чернігові приміряла образ баби Палажки, фото-1

Її голосом розмовляє Мавка

Наталка Денисенко – ще й актриса дубляжу, хоча часто розповідає в інтерв’ю, що робить це не стільки для заробітку (за озвучку в нашій країні платять дуже мало), а тому, що ця робота їй дуже подобається. Її голосом розмовляє Мавка у найпопулярнішому українському мультику (до слова, озвучити цього персонажа була її мрії, але затвердили актрису не одразу), вона - голос Радості у мультфільмі "Головоломка" та Ліли з "Футурами". Саме її голосом розмовляє Луїза Кларк у популярній мелодрамі "До зустрічі з тобою" та й інші відомі персонажі кіно.

Як Наталка Денисенко в Чернігові приміряла образ баби Палажки, фото-2

Важко повірити, що така молода актриса в своєму творчому багажу має понад три десятки ролей! Навіть з майбутнім чоловіком - популярним актором Андрієм Федінчиком, який нині служить у ЗСУ, вона познайомилася на знімальному майданчику. Актори грали закохану пару в серіалі «Клан Ювелірів». І між молодими людьми дійсно спалахнула іскра. Цікавий факт: своє весілля вони зіграли вже декілька разів у різних куточках планети. Така от оригінальна сімейна традиція.

Цікаво також, що Наталка Денисенко закінчила Київський національний університет театру, кіно і телебачення ім. І.К. Карпенка-Карого, але навчалася не на акторському факультеті. Вона - режисерка, і свою кар’єру починала саме як авторка та ведуча телепрограм.

Наталка продовжувала працювати, навіть коли була вагітною, - саме в цей період знімалася в другому сезоні серіалу «Село на мільйон». А коли синові Андрійку було всього 2,5 місяці, почала зніматися в костюмованій драмі «Кріпосна», яка стала дуже популярною і в Україні, і за кордоном. Наталка виконала роль актриси ніжинського театру Лариси Яхонтової.

Актриса популярна в інстаграмі

Оскільки вона мені дуже подобається як акторка, як особистість, я слідкую за її кінороботами, переглядаю інтерв’ю, що з’являються в мережі, знаю ще такі цікавинки про нашу землячку: вже багато років вона надає перевагу одягу білого кольору – це її улюблений колір. І саме такою «Снігуркою» я її зустріла перед виставою «Наші Кайдаші» у міському палаці культури.

У Наталки Денисенко є персональний астролог і подруга Ілона, до порад якої вона ставиться дуже серйозно, радиться з важливих питань. А ще вона частенько відвідує різні навчання, курси, ретрити. Бо саморозвиток для неї – одна з цінностей. А ще Наталка – дуже популярна в інстаграмі, у неї тисячі підписників, вона розвиває цей напрямок своєї кар’єри, заробляє гроші завдяки рекламі різних брендів і колабораціям (взаємовигідній співпраці).

Я мимоволі стала свідком, як вона і Тарас Цимбалюк записували рекламу одного з виробників смаколиків у Чернігові. Відбувалося це в коридорі та гримерці міського палацу культури безпосередньо перед виставою. Вже можемо побачити в сторіс у Наталки. Буває, вона підтримує місцеві бренди заради патріотизму.

Варто сказати кілька слів про саму виставу. Щиро кажучи, не очікувала, що вона викличе таке зацікавлення, адже зала нашого палацу культури була заповнена вщент. До слова, вистава «Наші Кайдаші» мала проходити у Чернігівському драмтеатрі, але її перенесли до палацу культури буквально за кілька днів. Напевно через те, що велика зала театру вже хоч і приймає глядачів, але там дуже холодно - не комфортно і глядачам, і акторам.

Сюжет вистави перекликався з подіями одного з моїх улюблених серіалів - "Спіймати Кайдаша", звісно, у дуже скороченому варіанті. І в ролі Карпа був той самий красень - Тарас Цимбалюк. У ролі Кайдашихи дуже переконливою була народна артистка України Ольга Сумська. Мотрю у цій виставі зіграла зірка «Ліги спіху» та «Жіночого кварталу» Ірина Сопонару. На щастя, в той вечір обійшлося без тривог. А моє найяскравіше враження - від Наталки. Давно хотіла з нею зустрітися, поспілкуватися, і нарешті мала таку нагоду.

Грати красуньок – вже не цікаво

Запитала, чи часто Наталка Денисенко нині буває в Чернігові, адже тут все ще живуть її батьки. «Після повномасштабного вторгнення – не так часто, але раніше – так, - відповіла акторка. – Синочок, буває, залишається у моїх батьків».

Як Наталка Денисенко в Чернігові приміряла образ баби Палажки, фото-5

Запитала також, які пані Наталя має спогади про місто, де пройшло її дитинство. «Так, це місто прекрасне, красиве, комфортне. У всіх інтерв’ю завжди його рекламую, кажу, що варто відвідати Чернігів, де багато історичних місць, храмів, музеїв, де такі красиві парки та алеї, - відповіла моя співрозмовниця. - Я обожнюю Вал, дуже часто синочка туди водила. Пам’ятаю Вал своєї молодості – там завжди проходили якісь тусовки, побачення».

А ще Наталка згадала, як колись у палаці дітей та юнацтва трохи займалася вокалом, у філармонії - трохи балетом. А от акторською майстерністю - у школі №20, де вона навчалася, і де діяв театральний гурток, і з учнями займався професійний викладач. «Ми там робили різні театральні постановки, там грала моя подружка», - розповіла Наталка Денисенко.

Оскільки ця коротенька розмова відбулася безпосередньо перед виставою «Наші Кайдаші», я запитала, кого в ній грає Наталя. Гадала, що Мотрю або Маланку. «Мені пропонували одну з цих ролей, але я відмовилася, - зауважила акторка. – А от коли наш продюсер Євген запропонував зіграти бабу Палажку, то погодилася одразу. Бо різних красуньок я грала мільйон разів, і мені це не цікаво. А бабу Палажку – дуже цікаво! 12 лютого була прем’єра в Києві, прийшли мої шанувальники, і потім розповідали, що були дуже здивовані, адже не побачили мене на сцені. І тільки потім зрозуміли, що я - баба Палажка. Багато хто мене не впізнав. Тож це таке акторське перевтілення. Сексі-дівчат я уже награлася в серіалах».

До слова, здається, ще перед масштабним вторгненням на телеекрани вийшов серіал «Дівчата». Я його дивилася, сподобався – це щось на зразок «Секс у великому місті», тільки в українському варіанті. Наталка грала там одну з головних ролей. Тож поцікавилася, чи буде продовження? І почула у відповідь, що продовження не буде. Це був мінісеріал на 4 серії. А зараз Наталка Денисенко доволі затребувана в своїй професії. Готується до зйомок у повнометражному фільмі. Це буде міжнародний проєкт, який почнеться вже навесні. І той самий Тарас Цимбалюк буде грати брата її персонажа. На екрани цей фільм вийде, напевно, вже восени.

Оскільки чоловік Наталки Денисенко Андрій Фединчик зараз служить у ЗСУ, наостанок я запитала, чи могла би вона щось порадити тим жінкам, які теж нині чекають своїх чоловіків. Як зберігати рівновагу та не «поїхати кукухою» від тривоги за нього? «Мені важко давати якісь поради, тому що ми всі в різних обставинах. Я кожен день маю зв'язок зі своїм чоловіком, я знаю, де він, як він. Бо якщо він не може відповісти зараз, то напише мені за 5 хвилин. А є такі, хто чекає тиждень, місяць, і немає зв’язку, - розказала актриса. – Єдине що можу сказати: я давно зрозуміла, що не можна ставити життя своє на паузу, тож продовжую працювати. І, звісно, чекаю».

Зауважу, що зовсім скоро Наталка Денисенко знову завітає в Чернігів уже з іншою виставою під назвою «Основний інстинкт». Не прогавьте!

Вікторія Сидорова, фото з відкритих джерел в інтернеті

Похожие статьи