"Миколаїв є символом непохитного народного спротиву": місто відвідала МЗС Німеччини, - ФОТО

Администратор 2024-07-27 13:38:15 Интересное 30

Миколаїв відвідала Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, де їй показали руйнування, які спричинила місту російська агресія, а також і як відновлюється місто-герой.

Про це повідомляє мер Миколаєва Олександр Сєнкевич. Він зазначив, що  Миколаїв має плідне партнерство з німецькими містами Ганновером та Бедбургом.

"Також ми підтримуємо дружні зв’язки з містом Дортмунд та Українською Спілкою Нижньої Саксонії. Наші партнери надають громаді Миколаєва важливу допомогу: комунальну техніку, автобуси, медичне обладнання", - пише він.

Крім того, міністерці показали  проект, який  реалізували спільно з німецькою компанією Boreal Light GmbH, а саме контейнерні опріснювальні системи на сонячних панелях.

"Цей проект ми розпочали у квітні 2023 року із підписання меморандуму, а вже сьогодні системи працюють і надають місту вагому частину питної води, яку миколаївці набирають у спеціально обладнаних пунктах", - каже мер.

"Миколаїв є символом непохитного народного спротиву": місто відвідала МЗС Німеччини, - ФОТО , фото-1

А у своєму твіттері пані міністр зазначила наступне: 

"Миколаїв є символом непохитного народного спротиву. І він показує, з якою руйнівною люттю путін атакує Україну. Він хоче завдати удару в саме серце людей: в їхні села, адміністрації та громади", - каже міністерка закордонних справ Німеччини Анналєна Бербок

Похожие статьи