ДБР відкрило кримінальне провадження через історію зі стеженням за журналістами Bihus.Info

Администратор 2024-10-18 01:04:55 Интересное 34

Офіс Генерального прокурора здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами порушення недоторканості приватного життя та використання спеціальних технічних засобів отримання інформації (ст. 182, ст. 359 КК України). 

Про це повідомляє прес-служба ОГПУ.

У повідомленні зазначається, що у ході досудового розслідування були встановлені факти, які можуть свідчити про перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

На території етнографічного комплексу здійснювався незаконний збір інформації про журналістів редакції Bihus.Info. Дані могли бути використані для подальшого впливу на них. 

У зв’язку з цим до ЄРДР внесені відомості та за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора розпочато досудове розслідування за ч. 3 ст. 171 КК України – вплив у будь-якій формі на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків, вчинений службовою особою з використанням свого службового становища. 

Наразі здійснюються процесуальні та слідчі дії, направлені на встановлення кола осіб, причетних до вчинення злочину.  

Досудове розслідування здійснює Головне слідче управління Державного бюро розслідувань.

Як раніше повідомлялось журналістами Bihus.Info, за ними стежили співробітники СБУ на території етнографічного комплексу, де вони проводили тренінг і корпоратив. 

Після оприлюднення журналістами цих матеріалів СБУ відкрила кримінальну справу. 

"+1 відкрите провадження після історії зі стеженням за Bihus.Info. Цього разу - щодо перешкоджання діяльності журналістів.

В Офісі Генпрокурора повідомили про початок розслідування про перешкоджання професійній діяльності журналістів за ч.3 ст. 171 КК України.

На початку лютого наша редакція зверталась із такою заявою до Нацполіції. Нагадаємо, що попередню справу Нацполіція передала до ДБР. Ймовірно, ця структура розслідуватиме і нове провадження.

Як думаєте, довго чекати на результати хоч одного розпочатого розслідування?", - прокоментували ситуацію журналісти видання.

ДБР відкрило кримінальне провадження через історію зі стеженням за журналістами Bihus.Info, фото-1

Слідкуйте за новинами в Telegram. 

Підписуйтесь на нашу сторінку в Facebook. 

Читайте нас на Google News.

Похожие статьи