Брижинський вимагає відсторонити від роботи чотирьох начальників управлінь Чернігівської міськради

Администратор 2024-10-17 22:34:50 Интересное 29

Начальник міської військової адміністрації Дмитро Брижинський вимагає від в.о. міського голови Олександра Ломака відсторонити від роботи начальників кількох управлінь Чернігівської міської ради.

Приводом цьому послужив звіт проведеного аудиту бюджету за два роки. За результатами перевірки Держаудитслужбою встановлено порушень та недоліків на загальну суму 2 296 996, 29 тис. грн.

Про це Дмитро Брижинський написав у Telegram та опублікував дане розпорядження.

В документі йдеться, що з метою забезпечення повноти, всебічності та обєктивності проведення службового розслідування, недопущення впливу посадових осіб, щодо службового розслідування, на його хід, на час проведення службового розслідування відсторонити від роботи:

  • начальника Управління ЖКГ Ярослава Куца;
  • начальника Управління земельних ресурсів Василя Дмитренка;
  • начальника Управління освіти Василя Білогуру;
  • начальника управління капітального будівництва В’ячеслава Почепа.

Фінансовий аудит бюджету Чернігівської міської територіальної громади проводився за період з 1 квітня 2021 року по 30 червня 2023 року.

«З якого вбачається неналежне виконання посадовими особами виконавчих органів Чернігівської міської ради своїх посадових обов’язків, що призвело до недоотримання бюджетом Чернігівської громади доходів, здійснення неефективних витрат та створення ризиків втрати комунального майна, а всього призвело до порушень та недоліків на загальну суму 2 296 996 290, 00 грн».

Крім того, Дмитро Брижинський вимагає:

  • розглядунти аудиторський звіт на засіданні виконкому, розробити та затвердити дієві заходи щодо усунення недоліків, виявлених аудиторським дослідженням.
  • провести службове розслідування за фактами порушень та недоліків, відображених в аудиторському звіті, складеному Управлінням Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області.

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако так прокоментував Суспільному дане розпорядження: «Немає часу коментувати провокації Брижинського».


Хочете швидше дізнаватися про найцікавіші і найважливіші новини?
Приєднуйтесь до наших каналів:
- в TELEGRAM
- у VIBER
- в 
INSTAGRAM
Тут тільки найактульніші відео, новини та історії Чернігова!

Похожие статьи