Загиблого військового з Хмельниччини Віталія Процюка нагородили державною відзнакою

Администратор 2024-09-08 04:48:44 Интересное 18

У Білогір'ї, що на Хмельниччині, матір загиблого військовослужбовця Віталія Процюка отримала державну відзнаку. Чоловіка посмертно нагородили орденом "За мужність" III ступеня.

Про це повідомили у Білогірській селищній раді.

"В серцях рідних, близьких та побратимів Процюк Віталій, позивний Артур, назавжди залишився щирим, розумним, принциповим, цілеспрямованим, відповідальним та справжнім патріотом України. Герої не вмирають, поки пам’ять про них живе", — йдеться у повідомленні.

За інформацією Білогірської селищної ради, Віталій Процюк народився 27 січня 1994 року в селі Синютки. 2000 року пішов у перший клас у Гулівецьку школу. Навчався в Славутському ліцеї на математичному факультеті. Після його закінчення вступив у Тернопільський національний університет, де здобув спеціальність "комп'ютерна інженерія", а згодом — "економіст".

Як зазначили у Білогірській селищній раді, Віталій Процюк працював консультантом з оформлення тендерів в Києві. У перший день повномасштабного вторгнення був добровольцем в київській територіальній обороні. Спочатку охороняв аеропорт Жуляни, Ірпінь, Бучу, далі територію Харківської області на кордоні з Росією. У лавах ЗСУ служив у Луганській області. Чоловік загинув 18 грудня 2022 року поблизу населеного пункту Золотарівка, що на Луганщині. Йому було 29 років.

Похожие статьи